Factoring voor PROFESSIONALS

De economie zit in de lift. Ook dit jaar wordt weer een groei verwacht van ruim 2% en het vertrouwen in de economie is in de afgelopen tien jaar nog niet zo hoog geweest.

Hierdoor is de vraag naar personeel bij veel bedrijven flink gestegen. Het overgrote deel van de bedrijven lost dit op door een flexibele schil aan te leggen. En dat is goed nieuws voor uitzendbureaus.

Maar er is ook een keerzijde: na de magere jaren is er minder ruimte om de groeiende vraag naar tijdelijk personeel te financieren. Ook zijn veel bedrijven de laatste jaren een steeds langere betaaltermijn gaan hanteren. Daardoor is er een tekort aan liquiditeiten en dreigen uitzendbureaus steeds vaker mooie groeikansen te moeten laten liggen.

 

De logische eerste stap die de meeste uitzendbureaus maken is die naar de bank. Die geeft helaas nog steeds slechts zelden thuis. Als zij dat wel doet, betekent dit nog steeds vaak niet dat er een oplossing wordt gevonden: door de hoeveelheid informatie die moet worden geproduceerd duurt het traject te lang en wat er dan uiteindelijk op tafel komt, lijkt dan eerder gericht op een groeikans voor de bank dan op een groeikans voor het uitzendbureau. Flexibiliteit is ver te zoeken. Dan is er ook nog niks gezegd over wat er gebeurt als gedurende het aanpakken van de groeikans blijkt dat meer financiering nodig is! Dan begint het hele tijdrovende circus gewoon weer opnieuw.

Heeft u zich wel eens verdiept in die andere logische stap: debiteurenfinanciering ofwel factoring? Factoring is snel op te zetten -doorgaans binnen een werkweek- zodat u snel over werkkapitaal beschikt.

Daarnaast nemen wij het debiteurenbeheer van u over. Dit scheelt u veel tijd, kosten en slapeloze nachten.

Ook hoeft u niet meer wakker te liggen van een eventueel faillissement van uw debiteur. Dit risico is namelijk voor 90% gedekt.

Bij factoring verkrijgt u financiering gebasseerd op facturen die u uitstuurt. Mocht uw omzet -en daarmee de behoefte aan werkkapitaal- dan ook stijgen, dan groeit de financiering met u mee. Zonder extra rompslomp, zonder tijdsverlies.

Deze zorgverminderende financiering biedt FlowFactoring aan tegen een scherp tarief en flexibele contract voorwaarden.

De kosten van factoring zijn aftrekbaar en veelal in de kostprijs van het uurtarief te verrekenen. U weet zeker dat uw facturen worden betaald. U heeft meer liquide middelen. En daarmee meer rust en ruimte. Zo kunt u zich volledig concentreren op de kernactiviteit van uw dienstverlening.

Vragen?

Pin It on Pinterest

Share This